Me pasaportat e Japonisë e të Singaporit në 190 vende

0
50

Ka qenë një garë me dy kuaj këtë vit për të zgjedhur pasaportën më të fuqishme në botë, me të dy pretendentët kryesorë në Azi.

Tani, ndërsa hyjmë në tremujorin e fundit të vitit 2019, Japonia dhe Singapori kanë mbajtur pozicionin e tyre si pasaportat më miqësore të udhëtimit në botë.

Kjo është pamja e ‘Indeksit të Pasaportave Henley’, i cili mat periodikisht mundësinë e hyrjes së secilit prej vendit.

Pasaportat e Singaporit dhe Japonisë kanë kryesuar renditjen falë të dy dokumenteve që ofrojnë qasje në 190 vende secila.

Koreja e Jugut është ngjitur me Finlandën dhe Gjermaninë në vendin e dytë, me qytetarë të të tri vendeve në gjendje të hyjnë në 188 juridiksione në të gjithë botën pa vizë paraprake.

Finlanda ka përfituar nga ndryshimet e fundit në politikën e vizave shumë kufizuese të Pakistanit. Pakistani tani ofron një ETA (Autoriteti Elektronik i Udhëtimit) për qytetarët e 50 vendeve, përfshirë Finlandën, Japoninë, Spanjën, Maltën, Zvicrën dhe Emiratet e Bashkuara Arabe – por jo, veçanërisht, Shtetet e Bashkuara ose Mbretëria e Bashkuar./ CNN

Henley & Partners ka nxjerrë raportin tremujor për pasaportat më të fuqishme në botë.

  • Qytetarët e Hungarisë, Islandës, Sllovenisë dhe Letonisë gëzojnë qasje pa viza në 180 destinacione.
  • Qytetarët e Australisë kanë qasje pa viza në 181 destinacione, të njëjtin numër të disponueshëm për qytetarët e Lituanisë dhe Sllovakisë.
  • Zelandë e re/Qytetarët e Kivi mund të udhëtojnë në 182 vende me lehtësi.
  • Qytetarët e Republikës Çeke dhe Maltës gëzojnë qasje në 183 destinacione udhëtimi.
  • Kanadaja ndan vendin e gjashtë në Indeksin e Pasaportave Henley me Belgjikën, Greqinë, Irlandën, Norvegjinë, Zvicrën, Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA, duke ofruar pa viza dhe hyrje të vizave në mbërritjen në 184 destinacione.
  • Mbajtësit e pasaportave nga Portugalia, Austri dhe Holanda i gjejnë dyert e hapura për ta në 185 juridiksione.
  • Mbajtësit e pasaportave suedeze kanë qasje pa viza në 186 vende, duke e fituar atë vendin e katërt në Indeksin e Pasaportave, përkrah Francës dhe Spanjës.
  • E treta e përbashkët në listë, me qasje në 187 destinacione, janë Danimarka, Italia dhe Luksemburgu
  • Gjermania u ofron qytetarëve të saj qasje pa viza/vizë pas mbërritjes në 188 vende, ashtu si edhe Finlanda dhe Koreja e Jugut.
  • Japonia dhe Singapori kanë mbajtur në vendin e parë për vitin 2019. Me këtë dokument të vogël, 190 juridiksione do të mirëpresin mbajtësin e tij për të kaluar kufijtë e tyre.