Maqedonia refuzon Gjergj Deden për Ambasador

0
126

Gjergj Dedaj është pjesë e lobit katolik, i cili me të gjitha qeveritë ai ka pas një pozitë të rëndësishme. Ai së fundi u bë i njohur për deklaratat e tij Islamofobe dhe fyese ndaj popullit të Maqedonisë.

Kundërshtimin që i bëri ky vend fqinjësh ai e kishte quajtur: “Tyxharë lopësh”, “pronarë kërpudhash”, “analistë banalistë”, “deputetë të turpit” dhe “gazetarë mercenarë”.

Mirëpo Maqedonia ka refuzuar që ai të jetë ambasador i Kosovës në Maqedoni, kjo pasi komuniteti turk përmes deputetëve të saj u ka kërkuar Presidentit dhe ministrisë së Punëve të Jashtme, që Dedaj mos të pranohet ambasador për shkak të fyerjeve që i ka bërë këtij komuniteti.

Njohësi i Diplomacisë Afrim Hoti ka thënë se vonimi i përgjigjes nga ana e shtetit të Maqedonisë, tregon se personi në fjalë nuk është është i dëshiruar.