Maqedonia kursen në llogari të personave me diabet

0
42

Maqedonia po kthehet një hap mbrapa me eksportin e insulinës. Sipas shoqatave të të sëmurëve me diabet vendi ynë po bën disa gabime në këtë drejtim pasiqë nuk furnizon sa duhet të sëmurët me preparate.

Madje, supozohet se eksportohen aparate kineze të cilat nuk e masin saktë sheqerin në gjak, ka mungesë gjithmonë të insulinës ose eksporton insulin të dyshimtë që nuk ndikon aspak në uljen e sheqerit, njofton Zhurnal.

Për këtë problematikë e cila dita ditës po bëhet gjithnjë e më aktuale dhe me të cilat përballen qytetarët në vendin tonë dhe për këtë temë është biseduar në emisionin Proces ku të ftuar kanë qenë Boban Nestorovski nga shoqata BUV dhe Cvete Serafimoski nga shoqata e personave me diabet, Balans Mk.