Lindi vetëm 268 gramë, foshnja “më e vogël në botë” sfidon çdo parashikim

0
48

Një djalë, i cili lindi vetëm 268 gramë, ka dalë nga spitali në Japoni. Besohet se ai është foshnja i lindur me peshën më të vogël në botë.

Fëmija lindi në gusht me prerje cezariane dhe u mbajt nën kujdes intensiv derisa nxor javën e kaluar nga spitali i shëndetshëm.

Ai tani peshoi 3.2 kg dhe ushqehet normalisht.

Vogëlushi erdhi në jetë 24 javësh.

“Jam shumë e lumtur që ai është rritur kaq shumë, sepse nuk isha e sigurt nëse do mbijetonte“, -tha nëna e djalit, sipas spitalit Keio University Hospital në Tokio.

Mjeku Takeshi Arimitsu, që trajtoi fëmijën, tha për BBC se ishte foshnja që lindi me peshën më të vogël. Rekordin e mëparshëm e mbante një djalë i lindur në Gjermani, me peshë 274 gramë. Ndërsa me vajza me peshën më të vogël lindi në Gjermani në vitin 2015 dhe thuhet se peshonte 252 gramë.