Lajm i mirë: Fillon ndërtimi i Xhamisë Qendrore në Prishtinë

0
89

Edhe lajmi i shumëpritur erdhi. Bashkësia Islame e Kosovës përmes një postimi në Facebook ka lajmëruar opinion e gjerë për fillimin e punime për ndërtimin e Xhamisë Qendrore në Prishtinë.

Megjithëse ishte caktuar qe një kohë të gjatë lokacioni dhe plani artitekturor, ndërtimi i saj ka filluar vetëm këtë javë, ku po fillohet me punime fillestare.

“Në Prishtinë, këto ditë kanë nisur punët përgatitore për fillimin e ndërtimit të Xhamisë Qendrore në truallin e ndarë për të.
Në këtë fazë punimesh do të hapen themelet, do të vihen pilotat sigurues, si dhe do të rregullohet çështja e rrymës, e ujësjellësit dhe e kanalizimit.
Punimet po zhvillohen në përputhje me kushtet urbanistike të përcaktuara nga komuna.”