Kush agjëron më shumë e kush më pak…Ja lista!

0
361

Gjatë muajit të Ramazanit, myslimanët në mbarë botën agjërojnë për një muaj të tërë hënor, ata fillojnë pak para lindjes së diellit deri në perëndim.

Viteve të fundit, ky muaj ka lëvizur drejt muajve të verës që do të thotë ditë më të gjata në hemisferën veriore dhe nxehtësi gllabëruese për shumë vende dhe anasjelltas ka rënë edhe në ditët më të shkurtra të dimrit në hemisferën jugore.

Meqenëse dielli ngrihet dhe perëndon pak më herët (ose pak më vonë) çdo ditë, orët e agjërimit në Ramazan ndryshojnë edhe disa minuta gjatë gjithë muajit.

Deri në fund të Ramazanit, dita do të jetë pak më e gjatë se në fillim në disa vende dhe më e shkurtër në të tjerat.

Më poshtë janë se sa orë të agjërimit vlerësohet të jenë në qytete anembanë botës. /30ditët/

– Nuuk, Grenlandë: 21 orë

– Stokholm, Suedi: 19.5 orë

– Moskë, Rusi: 19 orë

– Londër, Mbretëri e Bashkuar: 18.5 orë

– Astana, Kazakhastan: 18,5 orë

– Bruksel, Belgjikë: 18.5 orë

– Prishtinë, Kosovë: 17 orë

– Pekin, Kinë: 16.5 orë

– Nju Jork, SHBA: 16.5 orë

– Tokio, Japoni: 16 orë

– Nju Jork, Meksikë: 15.5 orë

– New Delhi, Indi: 15 orë

– Muscat, Oman: 15 orë

– Aden, Jemen: 14 orë

– Dessye, Etiopi: 14 orë

– Kuala Lumpur, Malajzi: 13.5 orë

– Luanda, Angola: 13 orë

– Sao Paulo, Brazil: 13 orë

– Pretoria, Afrika e Jugut: 12 orë

– Cape Town, Afrika e Jugut: 11.5 orë

– Canberra, Australi: 11.5 orë

– Punta Arenas, Kili: 10 orë