Kujtime nga Hoxha Ekrem Avdiu! – Shënim nga ditari i një të burgosuri në Serbi

0
327

Duke shikuar ca gjëra, më ra në sy një fletore shënimesh, në kopertinën e së cilës qëndronte nënshkrimi im dhe një datë. Për shumë kë ajo mund të ketë qenë një datë dhe ditë e rëndomtë, por për mua ajo datë (23.12.2000) ka qenë dita e dhjetë e qëndrimit në burgun e Vranjes në jugun e Serbisë pas transferimit nga kazamati famëkeq “Zabella” në Pozharevc, në të cilin kam kaluar më tepër se tetëmbjedhjetë muaj.
Nejse, ky është një kapitull që nuk parapëlqej ti shqetësoj dashamirët me rrëfimin për të, por, ajo që më ra në sy është se në atë fletore kishte një shënim me shkrimin tim që ngjante si të ishte nga koha e twitter-it.
Para afër tetëmbëdhjetë vitesh paskam shkruar:
“Nuk ka gjë më të rrezikshme për një ide se sa ngecja në zhvillim dhe të kënaqurit me atë që është arritur.”

Driton Statovci