Kujt po i pengon humanizmi i hoxhë Halil Kastratit

0
137

Nga Bashkim Bajrami

Nxitimi në vepra të mira e në veçanti përkujdesi për t’iu qëndruar afër nevojtarëve është prej vlerave të larta të Islamit, por edhe të njerëzimit që ta ndihmojnë njëri-tjetrin.

Ligj i Krijuesit është që jeta të funksionojë e të jetë stabile, në këtë sistem dikush i varëf e dikush i pasur, për arsye se sikur të ishin të gjithë të pasur askush nuk do të punononte dhe jeta do të paralizohej.

Nuk ka dyshim se barra kryesore bije mbi pushtetin që janë përgjegjës për popullin e vetë që t’iu dalin në ndihmë e mos të vuajë populli duke mospatur mundësi t’i përballojë shpenzimet e mjekimit, barnave, të jenë pa kulm mbi kokë si dhe për gjërat elementare të jetesës.

A thua pse nuk janë afër popullit?

Siç thotë populli: barku i mbushur nuk ja di të untit.

E pse Muhamedi i dërguari i Allahut ishte afër popullit dhe ua dinte gjendjen nevojtarëve ngase nga dy muaj nuk e ndezte zjarri në shtëpin e tij për të zijer mish apo gjellë.

Muhamedin Paqja e Allahut qoftë mbi të, nuk e kaplojë korrupsioni që t’i zihet zemra apo t’i forcohet e kundërta e pushtetarve tanë që nuk e dinë sa e kanë pasurinë, zemrat e nxime e të forta.

Për këtë arsye këto raste që e prekin çdo shpirt e zemër të pastër, Allahu deshi të jetë afër këtyre familjeve hoxha Halil Kastrati që t’ua shëndrrojë lotin e mërziës në lotë gëzimi bashkë me bëmirsat.

A ka kënaqësi ma të madhe se edhe ai jetim, edhe ajo familje të jetojë si ne!

Askush nuk të ka penguar ty si kompani, a si kryetar me i qënfruar afër e me i ndihmuar këtij populli.

A po të pengon vetëm pse është hoxhë?
A thua sikur të ishte i fesë tjetër sa herë do t’i shkonin me kamera e do ta ndihmoshe në mënyra të ndryshme.
Populli është me hoxhë Halilin, ngase sinqeriteti dhe puna e i tij ka bërë që Allahu ta bëjë dashurinë e besimin në zemrat e besimtarëve.

Bëhu edhe t’i pjesë e shëndrrimit të lotit të mërzies në lotë gëzimi.