Kuçi: Do të bisedohet edhe për shqiptarët e Luginës

0
39

Nuk mund të normalizohen marëdhëniet në kurriz të shqiptarëve në Luginën e Preshevës, përkundrazi heqja dorë nga diskriminimi dhe avancimi i të drejtave të tyre kombëtare do t’i kontribuonte jo vetëm normalizimit e marëdhënieve të dy vendev, si dy shtete fqinje, por edhe paqes dhe stabilitetin në rajon.

Kështu ka deklaruar njeriu numer dy i Qeverisë së Republikës së Kosovës, Hajredin Kuçi për agjencinë e lajmeve “Presheva Jonë”, duke demantuar zërat se Lugina e Preshevës nuk do të përfshihet në dialogun Kosovë – Serbi.

“Prishtina zyrtare është e interesuar për përmisimn dhe normalizimine gjendejse së shqiptarëve etnik në Medevgjë, Bujanoc dhe Preshevë, si kusht për normalizimin e raporteve Kosovës-Serbi. Në dialogun e ardhshëm, padyshim se edhe çështja e shqiptarëve nga Lugina e Preshvës do të zë vendin e merituar”, ka thënë ndër të tjera Kuçi.kohaislame