Kolegët shikojnë, polici mysliman zhytet në lumin e ngrirë për të shpëtuar viktimën

0
294

Një oficer i policisë angleze musliman ka rrezikuar jetën e tij duke zhytur në një lumë të ngrirë për të shpëtuar një njeri që po luftonte për jetë në detin e Rochdale të Britanisë së Madhe.
“Disi kam arritur të shkoj tek ai dhe ta çoj në një vend sigurie. Unë nuk do të thosha se jam një notar i mirë, veçanërisht në ujërat e rrjedhshëm”, tha Muhammed Nadim.

Duke folur për Manchester Evening News, ai tha: “Mendova se ky person nuk mund të mbijetojë, kështu që unë kërceva në ujë për ta shpëtuar atë”.

“Shpëtimi i tij është një ndjenjë e mirë, ne jemi për të mbrojtur njerëzit, për të shpëtuar njerëzit”, tha oficeri.

Shoqata Kombëtare e Policisë Muslimane (NAMP) në Mbretërinë e Bashkuar vlerëson se ka rreth 2,000 oficerë të policisë myslimanë në të gjithë Britaninë.

Sipas Censusit në Mbretërinë e Bashkuar në vitin 2011, Islami është feja e dytë më e madhe në Britani me 2,786,635 myslimanë, të cilët përfaqësojnë rreth 4.4% të popullsisë së përgjithshme në Mbretërinë e Bashkuar.

Shumica dërmuese e myslimanëve të Britanisë së Madhe, që vlerësohet të jenë 2,660,116, jetojnë në Angli, duke formuar 5.02% të popullsisë.

Pastaj janë 76,737 myslimanë që jetojnë në Skoci (1,45%), 45,950 në Uells (1,50%) dhe 3,832 në Irlandën e Veriut (0,21%).

Në nivelin e qytetit, Londra ka popullatën më të madhe të myslimanëve.