Kjo video tregon për kujdesin që duhet të tregojmë kur i blejmë gomat e makinës, se përndryshe…

0
86

Gomat janë jetike për mënyrën se si performon një automjet. Dhe kjo është një gjë që nënvlerësohet mjaft shumë nga shoferët, por ia vlen të përsëritet pa pushim sepse zgjedhja e gomave shpesh nuk e merr vëmendjen që meriton.

Zgjedhja e gomave është kritike në të gjitha kushtet për marrjen e fuqisë në tokë, por përtej kësaj, përzierja e markave dhe llojeve të ndryshme mund të krijojë një çekuilibër të rrezikshëm, të papritur në kontroll.

Kjo video nga Tyre Reviews në YouTube tregon pikërisht atë skenar. Makina e provës është një BMW M2, duke dërguar 405 kuaj fuqi në gomat e pasme në një pistë të lagësht pasi kjo është një gjendje ku zgjedhja e gomave është jashtëzakonisht kritike, dhe shpesh merret si e mirëqenë.