Kjo është lista e hoxhallarëve që ishin pjesë e luftërave në trojet shqiptare (UÇK/UÇK/UÇPMB)

0
5919

Shumë prej nesh jemi dëshmitarë të së paku një lufte të zhvilluar në trojet shqiptare në 20 vitet e fundit.

Trojet shqiptare në gjithë historinë kanë qenë cak i dy-luftimeve dhe vend për luftë, ku të pafajshmit kanë përjetuar tmerrin, e për ti bërë ballë armikut, shumë shqiptarë kishin rrokur armët për ti dalë zot atdheut.

Mesin e shumë pjestarëve, janë edhe 75 hoxhallarë,  ku ka edhe nga ata që në vitetet e fundit janë akuzuar për nxitje të urrejtjes dhe për përkrahje të terrorizmit, siç është emri i Shefqet Krasniqit, Mazllam Mazllami, Enes Goga e disa të tjerë, raporton Gazeta NewBorn.

Ja lista e emrave:

Emrat e hoxhallarëve, pjestarë të luftërave ç në trojet shqiptare (UÇK/UÇK/UÇPMB)sheh

1.Fetah Bekolli

2.Nesim Demiri
3.Skender Rama
4.Nexhmi Maksuti
5.Kasam Muhameti
6.Zaim Baftiu
7.Nazim Gashi
8.Nexhmedin Maksuti
9.Xhemajl Kadriju
10.Hasan Asani
11.
Fejzulla M. Emini
12.Nazim Gashi
13.Adnan Vishi
14.Bedri Hoxha
15.Samidin Maçkaj
16.Fuat Selmani
17.Rexhep Memishi
18.Bedri Lika
19.Jeton Bozhlani
20.Fehat Bakalli
21.Faruk Lohaj
22.Mahi Lusnjani
23.Safet Pushka
24.Orhan Bislimaj
25.Muhamed Suma
26.Musa Vila
27.Shefqet Baftijari
28.Florim Gruda
29.Remzi Kuqi
30.Bafti Ajeti
31.Ministet Shala
32.Shefqet Krasniqi
33.Nehat Hyseni
34.Tafil Ramukaj
35.Dhulkarnej Ramadani
36.Osman Memeti
37.Kurtish Hoxhaj
38.Mervan Berisha
39.Shukri Aliu
40.Eroll Nesimi
41.Esat Qestaj
42.Nusret Shiti
43.Bahri Curri
44.Lirim Sadiku
45.Kushtrim Kelmendi
46.Bashkim Bajrami
47.Arsim Morina
48.Florim Islami
49.Muharrem Ismaili
50.Mehdi Goga
51.Sabit Gashi
52.Fadil Sogojeva
53.Eroll Rexhepi
54.Sulltan Pajaziti
55.Nehat Ajeti
56.Ahmet Xhafer Hoxha
57.Blerim Krasniqi
58.Lulzim Susuri
59.Llukman Neziri
60.Ferid Selimi
61.Bekir Halimi
62.Jakup Asipi
63.Sadullah Bajrami
64.Enes Goga
65.Mazllam Mazllami
66.Fatmir Latifaj
67.Enis Rama
68.Ekrem Avdiu
69.Fadil Sogojeva
70.Musli Verbani
71.Florim Neziraj
72.Abedin Osmani
73.Fejzullah Krasniqi
74.Afrim Memaj
75.Ajni Sinani
76.Shaban Zenuni
77.Bedri Hoxha