Kjo është ajo çfarë ndodh, në momentin që lini duhanin!

0
125

Ndalimi i pirjes së duhanit është i vështirë. Ndoshta rreth 70% e duhanpirësve duan ta lënë atë, por jo. Nuk arrijnë ta bëjnë dot. Vendimi për të lënë duhanin nuk është i lehtë, por këto fakte do të provojnë pse duhet ta lini njëherë e përgjithmonë.

Brenda 20 minutave nga përfundimi i cigares së fundit, presioni i gjakut do të ulet në një nivel normal, duke inkurajuar rrjedhjen e gjakut dhe qarkullimin e duhur tek duart dhe këmbët.

8 orë pas frymëmarrjes tuaj të fundit, nivelet e gazit vdekjeprurës të monoksidit të karbonit, do të ulen në gjysmë, duke lejuar oksigjenin të ndihmojë në heqjen e irrituesve dhe baktereve të dëmshme.

Vetëm 48 orë pas pirjes së duhanit gjasat për të patur një sulm në zemër janë zvogëluar ndjeshëm. Po ashtu në këtë fazë, ndjenja e erës dhe shijes do të ripërtërihet.

3 ditë nga cigarja e fundit do të vini re se aftësia juaj për frymëmarrjen është më e lehtë. Në këtë fazë, ju do të ndiheni më energjik.

Midis 2 javëve dhe 2 muajve pas pirjes së duhanit, ju do ta gjeni më të lehtë për të ecur, pasi qarkullimi juaj do të përmirësohet dhe funksioni i mushkërive rritet deri në 30%.

Në 3-9 muaj aftësia juaj për të marrë frymë nuk do të shqetësohet më nga kollitja, mbingarkesa dhe problemet e përgjithshme të frymëmarrjes

5 vite nga cigarja juaj e fundit, do të keni ulur rrezikun për të pasur një atak kardiak.

Duke qenë jo-duhanpirës për 10 vite, në mënyrë efektive do të zvogëloni shanset e kancerit të mushkërive.

15 vite pas ndalimit të pirjes së duhanit do të keni një rrezik të barabartë e një sulmi në zemër si ata që kurrë nuk kanë pirë duhan.

Mos harroni se “dikur një duhanpirës” mund të shndërrohet në “kurrë duhanpirës”!