KFOR-i mban nën kontroll rrugët alternative

0
31

Dy rrugët alternative të hapura nga grupet kriminale serbe, enkas për kontrabandim të mallrave në Kosovës nga Serbi, janë duke u mbikëqyrur nga KFOR-i. Pjesëtarë të KFOR-it janë vendosur në rrugën alternative në Tresavë si dhe në rrugën përbri pikëkalimit kufitare zyrtar G 1 në Jarinjë të Leposaviqit kanë njoftuar burime të gazetës. Sipas burimeve KFOR-I në këto pikëkalime nuk lejon kalimin e mallrave me akcizë por edhe mallrat tjetra, kamionët munden të kalojnë me peshë deri në 3.5 t.  Kjo ka bërë që në këtë pjesë të Kosovës të ngrihen tensionet pasi që prezenca e pjesëtarë të NATO-së nuk po lejon grupet kriminale që në dhe nga Kosova të futen armë dhe drogë kontrabandë, ka thënë burimi i gazetës.koha/kohaislame