Këto janë vendet më të pista në shtëpi për të cilat nuk ju ka shkuar mendja t’i pastroni

0
972
man's hand holds bunch of keys, hanging on keyring. isolated on white

Nëse po shikoni se si të gjeni mënyra për të mos u sëmurë nga ky dimër, ju keni pengesa edhe më të shumta përpara, shumë prej të cilave ju ndoshta nuk i keni ditur.
Sigurisht se do të sëmureni nga gripi i zakonshëm apo mikrobe të ndryshme, por shtëpia e juaj ka të fshehura më mijëra sekrete të pista aty, shkruan Viralnova, transmeton lajmi.net.
Në fakt, janë disa vende në shtëpitë tuaja për të cilat juve as që ju ka shkuar mendja për të pastruar.
Qilimat e banjove zakonisht janë të lagura, ku bakteriet lulëzojnë në ambiente të tilla. Për shkak të kësaj, këto qilima janë artikujt më kontaminuar në shtëpinë tuaj.

Telekomanduesit janë shumë të ndyrë. Kjo është shumë e vërtet nëse ju dhe dikush tjetër e kapni atë pa i pastruar duart para përdorimit.

Ju kaloni gjithë natën dukë nxjerr jargë, djersitur dhe fjetur mbi jastëkët tuaj, Nëse nuk i pastroni ata rregullisht, bakteriet vetëm do të rriten.

Nëse brushat e dhëmbëve janë afër tualetit, ato janë shumë të ndjeshme ndaj baktereve

Furçat për grim mund të mbajnë me mijëra bakterie dhe ju i vendosni ato në fytyrë.

Këpucët mbajnë shumë bakterie

Aparatet për bërjen e kafes, fatkeqësisht janë vende të zakonshme për rritjen e baktereve. Vendet e errëta dhe lagështia e bëjnë atë një vend ideal.

Çarçafët bëhen të kontaminuar me djersë dhe qelizat e vdekura të lëkurës . Ato gjithashtu thithin lëngjet tjera trupore që ju mund të prodhoni brenda natës.

Shihet e riciklueshme të plastikës mund të zhvillojnë bakterin E.Coli nëse ju nuk i pastroni ato siç duhet.

Sfungjerët e kuzhinës kanë shumë bakterie për shkak të mbetjeve të ushqimit.