Kështu njoftoheshin myslimanët në Pejë për kohën e iftarit

0
167

Në Pejë shkrepej pushka e besa edhe topi për t’u treguar besimtarëve se agjerimi i ditës ka përfunduar.

E quajn pushka ‘ramazanlike’, kjo armë emrin e mori përshkak të funksionit që ka pasur deri në vitet e 40’ta.

Shkrepja e saj nga një pikë e lartë e qytetit të Pejës, njoftonte se koha e agjerimit ka përfunduar

Këto armë kanë qenë nga qyteti i Prizrenit, Pejës dhe Shkodrës.

Përveç këtyre armëve, mbarimi i agjërimit është lajmruar dhe anë të gjuajtjes me top.