Kazinotë dhe bastoret sportive 300 metra larg shkollave fillore dhe të mesme

0
32

Kazinotë dhe bastoret sportive patjetër do të duhet të jenë në largësi prej 300 metrave nga shkollat fillore dhe të mesme, informon Zhurnal.

Zhurnal mëson se kjo prashikohet me me ndryshimet e në Ligjin për lojrat e fatit, të cilat i ka propozuar Ministria e Financave.

Me ligjin aktual nuk është e ndaluar që në afërsi të shkollave fillore dhe të mesme të ketë objekte të kazinove dhe bastoreve sportive.

“Objektet e lojarave të fatit në hapësira afariste afë shkollave fillore dhe të mesme ndikon në nxitjen e popullatës së re në zakone të këqija dhe joadekuate për moshën e tyre”, thuhet në sqarimin e Propozim Ligjit për ndryshime në Ligjin për lojrat e fatit.

Nga ana tjetër, nga ministria e financave thonë se me ligjin actual nuk ka asnjë lloj kufizimi se ku mund të happen objekte kazinoa dhe bastore sportive.