“KAUZA”

0
189

Njerëzit të pranojnë ashtu siç paraqitesh por të përcjellin ashtu siq je. Këtë e ke në gjdo libër mbi bontonin, prandaj e mora si titull për tekstin mbi “KAUZËN”. Shum njerëz fshihen pas fjales KAUZ që ti tregojn popullit se neve jemi per KAUZ dhe se neve jemi që punojm për të miren e popullit.Fakt është se njerëzit të pranojn ashtu siç pretendon të paraqitesh por mos harroni pjesën tjetër se do të të përcjellin ashtu siç je. Si ta kuptojmë se si do përcillemi është shum e lehtë.Mbylli sytë dhe paramendo veten sikur je brenda sandukut një ‘xhenaze’ .Në përcjellje dalin familja,farefisi,të afërmit,fqinjet,shefat apo puntorët e tu,ato që ke tejkaluar me makinë apo atyre që ju ke bë pengesë me parking,apo ndoshta edhe atij që ke marë ryshfet apo ndonjë student që ka paguar notën si te vetmen zgjidhje . Athua qfar flasin rrugës për TY? Vallahi njeriun që po e bartim sot ishte njeri i KAUZËS,sakrifikonte veten,shëndeti i shkoi posht,dha edhe paratë e fundit,mbështetje më të mirë ske pas ndonjëher,ky ishte shkaktar që u punësova,për operacionin që kreu nuk më pagoi asnjë qindarkë bile edhe barnat mi pagoi,apo apo mos dhashtë Zoti të kundërtën e kësaj. “Të pranojnë siç paraqitesh por të përcjellin ashtu siç je” . Qel sytë vë gishtin në kokë dhe pyet veten se SI DO TË MË PËRCJELLIN ? Ky nuk është stacion i fundit sepse kauza jote të dërgoj në Zjar apo Xhennet. Ke KUJDES!

 

Kenan Bajrami