Kandidati për president të Francës gjuhet me miell në fytyrë

0
145

Ish-kryeministri dhe kandidati i tanishëm për president të Francës, Manuel Vals sot është gjuajtur me miell në fytyrë nga një student në Strasburg.

Sulmuesi menjëherë është arrestuar. Më herët Vals ka thënë se nëse bëhet president i Francës menjëherë do të marr masa për të fshirë tri paragrafe të nenit 49 të Kushtetutës franceze, të cilën vetë e ka përdorur më shumë se ndonjë kryeministër para tij.

Me këtë nen i mundësohet kryeministrit të Francës që të marrë përgjegjësi që ligjin ta propozojë dhe ta fus në fuqi pa u votuar në Parlament.

https://www.youtube.com/watch?v=P6SUiS–6-Y