Ja si mbahet mësimi shqip në Turqi (Video)

0
134

Tash e disa muaj, në Turqi kanë filluar të mbahen orë plotësuese për fëmijët e shqiptarëve që jetojnë në Turqi, përpjekje kjo e vendosur nga qeveria e presidentit Rexhep Tajip Erdogan.

Në videon e postuar më poshtë, shihet se si mësimi zhvillohet dhe monitorohet nga mbikëqyrësit e projektit.

Mësimi i gjuhës shqipe për fëmijët e mërgatës ka qenë i pranishëm vetëm përmes organizatorëve vullnetar, e asnjëherë në nivel shtetëror, sic është bërë tani.

Numri i shqiptarëve në Turqi llogaritet të jetë nga 500 mijë deri në 1.3 milionë, ndërsa sipas disa burimeve tjera nurmri i personave me prejardhje shqiptare është rreth 5 milionë.

Turgutlu Kaymakam’ı Sayın Uğur Turan bey ve Dernek Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte ziyaretine gittiğimiz Halilbeyli’de bulunan ve #Türkiye’de ilk Arnavutça dersini başlatan Aliya İzzet Begoviç Okulunda Öğrenciler öğrendiklerini aktardılar..#TurgutluArnavutKültürDerneğiYönetim Kurulu ;Başkan : Eyüp Sabri ÖZBİLEN Başkan Yardımcısı : Bilal ALSAÇ Sekreter : Feride USLUCAN Sayman : Zeki ERSOY Üye : İbrahim GÖKDERE Denetleme Kurulu ; Muharrem ERYILMAZ Metin TAŞOĞLU Nizamettin ÖZKIZILCIK Dilimizi Öğreniyor , Kültürümüzü Yaşatıyoruz 🇹🇷🇹🇷🇦🇱🇽🇰

Posted by Turgutlu Arnavut Kültür Derneği – Shoqata Kulturore Shqiptare Turgutlu on Thursday, April 5, 2018