‘Ja kam bërë hallall borgjin’ – mesazhi i ushtarit turk para se të vritet

0
2053

Si pjesë e aksionit të ushtrisë Turke në aksionin “Ta mbrojmë Eufratin” kundër ISIL, u vra një ushtarë nga qyteti i Kajserit, në xhepin e të cilit u gjet një letër: “Nëse bie shehid, vëllaut tim nga Yozgata, ia kam borgj 20 TL (5 €), ju komandant do të mundeni që t’ia jepni? “

Komandanti qajti me zë, dhe tha: “Do të jetë një nder për mua djali im…” Thuajuni ushtarëve të pranishëm ta gjejnë këtë ushtarë!”

Ushtarët u përgjigjën se edhe atë e kanë vrarë”.

Komandanti kërkoi që të shikojnë në xhepin e tij, ndoshta ka lanë ndonjë mesazh, shikuan dhe e gjetën këtë mesazh :

“Shokut dhe vëllait tim nga Kajseri, ia kam dhënë 20 TL, nëse më vrasin, Allahu është dëshmitari im se unë ia kam bërë hallall borgjn”.

Marrë nga profili i hoxhë Sinan Rushiti