Ja cili kampion boksi konvertohet në Islam?

0
145

Kampioni i parë olimpik i boksit në Kazakistanin e Pavarur, fituesi i trofeve Val Barker, kampioni botëror i Cruiserweight IBF, legjenda e boksit kombëtar Vasily ‘Balkhash Tiger’ Zhirovhas u konvertua zyrtarisht në Islam në xhaminë e kryeqytetit “Nur-Astana ” transmeton KohaIslame.

Ky lajm është transmetuar nga “Kazakistani Proffessional Boxing” në Facebook. Vasily Zhirov e pranoi Islamin në prag të Fitër Bajramit.  Siç edhe ai  vuri në dukje në Instagram, “dje ishte një ditë speciale … një Bajram i veçantë! Çdo gjë dukej si zakonisht. Ne u zgjuam në orën 5 të mëngjesit dhe shkuam në namazin e Bajramit, por këtë herë shkova me Vasia Zhirov për t’u falur, ai qëndroi pranë meje në të njëjtën rresht dhe ishte lutja e tij e parë në jetë, në një ditë të tillë të veçantë dhe në xhaminë qendrore të kryeqytetit! “./KohaIslame.com/

Kazakhstan's boxing superstar converts to Islam

Kazakhstan's boxing superstar converts to Islam