Ja çfarë rrezikoni kur bëni seks anal

0
1757

Si shumë aktivitete seksuale, seksi anal mbart riskun e infeksioneve seksualisht të transmetueshme.

Çfarë është seksi anal?

Seksi anal është një lloj aktiviteti seksual që përfshin zonën anale. Kjo nënkupton: penetrimin e anusit me penis, me gishta apo
lodra seksi, si dhe seksin oral.

Cilat janë rreziqet kryesore të seksit anal?

Seksi anal ka rreziqe më të larta për përhapjen e infeksioneve seksualisht të transmetueshme (IST) krahasuar me aktivitetet e tjera seksuale. Kjo për faktin se cipa e brendshme e anusit është e hollë dhe lehtësisht e dëmtueshme dhe si rrjedhojë më e prekshme nga infeksionet.

IST-të që mund të transmetohen përmes seksit anal përfshijnë:

mykun
herpesin gjenital
gonorrenë
hepatitin B
HIV
sifilizin
lythat gjenitalë
Disa infeksione të shkaktuara nga bakteret apo virusi mund të kalohen përmes seksit oral-anal, si hepatiti A dhe E.coli. Gjithashtu IST-të transmetohen nga futja e gishtit në anusin e partnerit.