Ja çfarë kuptimi ka Lulja e Srebrenicës? (VIDEO)

0
122

Ndoshta e keni parë Lulen online, por a e dini çfarë do të thotë?

Lulja e Srebrenicës është e mirënjohur si simbol i përkujtimi të Gjenocidit të Srebrenicës. 11 petalet paraqesin ditën që fillojë gjenocidi, ndërsa e bardha paraqet pafajësinë e viktimave. Ndërsa ajo e gjelbërta që është në qendër, paraqet shpresën për drejtësi dhe pranimin e gjenocidit.

Për 5 ditë në Korrik të 1995, më shumë se 8000 Musliman të Bosnjës, burra dhe djem u vranë nga forcat serbe dhe u hudhën në varreza masive.

Lulja po ashtu përdoret edhe kur rivarrosen viktima të tjera në memorialin Potoçari, ku çdo vit viktima të reja që identifikohen varrosen me dërrasë të gjelbër të arkivolit.

Përreth arkivolit (pjesë e sipërme) janë gratë veshura me shami të bardhë, duke u lutur për më të dashurit e tyre të cilët po varrosen më në fund pas vdekjes së tyre.

Këtë vit 33 viktima do të varrosen aty./KohaIslame.com/