Ja çfarë bëjnë arabët e prapambetur!

1

Sot kemi nisur impiantin më të madh të energjisë diellore në botë në një vend në Dubai me një kosto prej 14 miliardë AED dhe një kapacitet prej 700 MW. Projekti përfshin kulla më të lartë prej 260 metrash në botë dhe vjen si pjesë e planit tonë për të arritur 75% të energjisë së Dubait nga burime të pastra deri në vitin 2050. Projekti ynë është pjesë e strategjisë afat-gjatë të energjisë të Dubait për ta bërë atë qytetin më të pastër për mjedisin deri në vitin 2050 dhe përfshin një fond 100 miliardë dërhemash për financimin e këtij plani. Plani gjithashtu përfshin një monitorim prej 500 milionë R & D gjatë periudhës së ardhshme në fushën e rrjeteve të mençura dhe përmirësimin e efiçiencës së energjisë.

 

Qëllimi ynë është zhvillimi i qëndrueshëm që ruan për gjeneratat e ardhshme një mjedis të pastër dhe garanton sektorin e ekonomisë një burim të përhershëm energjetik dhe e bën Emiratet e Bashkuara Arabe kryeqytet i ri i energjisë së rinovueshme.