Izraeli po e mbyllë Al Jazeeran, por kjo e fundit merr një vendim tjetër

0
160

Organizata e medias me bazë në Katar thanë se do ta kundërshtonin ligjërisht vendimin e Izraelit për të mbyllur selinë e AJ në Jeruzalem, duke e quajtur nismën e Izraelit si thyerje për lirinë e shtypit.

Tani Al Jazeera ka njoftuar se po e denoncon ne Gjykata Nderkombetare vendimin e Izraelit për të mbyllur zyrën e saj në Jerusalem. Transmetuesi ndërkombëtar thotë se Izraeli po përpiqet të heshtë gazetarinë e pavarur.

Vendimi shton presion të mëtejshëm mbi Katarin, i cili tashmë është përfshirë në një mosmarrëveshje në rajon. Egjipti, Arabia Saudite, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Bahreini kanë shkëputur lidhjet diplomatike dhe tregtare me fqinjin e moderuar arab, krizë kjo që po heshtet e nuk po zgjidhet. /MESAZHI/