I vodhi mikrofonin hoxhës, kamerat e sigurisë zbulojnë të riun

0
104

Dy ditë më parë në qytetin e Korçës një i ri ka vjedhur mikrofonin e hoxhës në xhami.

Pas vëzhgimit të kamerave të sigurisë që ishin në lagjen 7 të qytetit, u zbulua edhe autori i ngjarjes.

Ai është një 23-vjeçar i identifikuar si Pablo Hazisllari. I riu është arrestuar nga policia ndërsa dyshohet të jetë një prej autorëve të grabitjes së 6 xhamive në Korçë.

Kohët e fundit në këtë qytet janë vjedhur dhe dhunuar shumë objekte të kultit.

Hajdutëve nuk u kanë shpëtuar as xhamitë e Bilishtit dhe fshatit Dishnicë. Vjedhja e objekteve të kultit, si ato myslimane dhe të krishtera, në Korçë ka ndodhur vazhdimisht.

Kujtojmë se pas festave fetare, edhe Katedralja në mes të qytetit është sulmuar nga hajdutët.