I mbushën me pare – Në Spitalin Axhibadem-Sistina lindën,1023 foshnja, shumica prej tyre nga Kosova!

0
1194

Nga klinika Axhibadem-Sistina, theksojnë se trendi i lindjeve të shtuara është rezultat i investimit permanent në kushtet më moderne në kuadër me pervojë dhe profesional si dhe në disa përfitime që mund ti shfrytëzojnë grate që lindin dhe fëmijët e posalindur.

Në Spitalin klinik Axhibadem-Sistina që është qendër më e madhe private e lindjes në Ballkan vitin e kaluar kanë lindur 1023 foshnje, që sipas autoriteteve të Spitalit paraqet rekord që nga themelimi i kësaj klinike.

Suksesi në vitin 2015 është plotësuar me shkallën e ulët të vdekshmërisë dhe komplikimeve tjera te foshnjet e posalindura.

Nga klinika Axhibadem-Sistina, informojnë se nga 1 dhjetori i vitit të kaluar ka filluar edhe fushata “ Së bashku nëpër jetë”, përmes së cilës kjo klinik mundëson zbritje prej 10% për të gjitha kontrollet mjeksore gjatë jetës së foshnjeve të lindura në Spital, duke përfshi këtu edhe ata që janë të lindur në spitalin e specializuar për gjinekologji dhe akusheri “Malla Bogorodica-Sistina”.