I kërkon gruas myslimane që të heqë shaminë, mjeku në telashe

0
210

Mjeku britanik Keith Wolverson, 52 vjeç, rrezikon që të përjashtohet nga profesioni, për shkak se i kërkoi një gruaje myslimane që të hiqte shaminë gjatë një vizite.

Bashkëshorti i pacientes bëri një denoncimi ndaj spitalit, Royal Stoke University Hospital, duke bërë që mjeku të vihet nën akuzë për diskriminim, duke rrezikuar që të humbë vendin e punës.
Mjeku po vizitonte vajzën e çiftit, dhe sipas Wolverson, për shkak të shamisë me të cilën gruaja mbulonte fytyrën, nuk arrinte që të kuptonte asnjë simptomë nga vajza. Kjo një arsye shumë banale për një kërkesë të tilla.
Kështu që mjeku i kërkoi heqjen e saj në mënyrë që të kuptoheshin, por realisht ajo edhe pse ka nikab mund të kuptohet shumë mirë me doktorrin.

Wolverson tha për mediat vendase se ndaj tij po bëhet një padrejtësi e madhe dhe se kërkesa e ti u bë vetëm për të trajtuar siç duhej vajzën e gruas dhe aspak për diskriminim.

Xhirimet brenda spitalit e thonë të kundërtën e asaj çfarë thuhet nga mjeku, ku ai e diskriminoi për shkak të nikabit të saj.

Në mbështetje të mjekut ka nisur një peticion online, ku janë mbledhur mbi 60 mijë firma.