Houthit e varrosin Ali Salehin jo sipas traditës

0
225

Ish-presidenti i Jemenit Ali Abdullah Saleh u varros në vendlindjen e tij, fshatin Al-Ahmar pranë Sahnan, me një varrim jo të zakonshëm.

Sipas njoftimeve, një zyrtar ushtarak në milicinë iraniane të Houthive, i cili mbikëqyri sulmin ndaj shtëpisë së Saleh, mbikëqyrte gjithashtu varrimin.
Militantët Houthi varrosën Salehin në prani të birit të tij Madin, nipit të tij Muhammed Saleh, kryetarit të Dhomës së Përfaqësuesve Yahya al-Ra’i dhe udhëheqësit të Houthive Abu Hakim.
Është konfirmuar se ata që ishin gjatë varrimit të tij ishin të kufizuar në numër – rreth 20 njerëz./KohaIslame.com/