HERËT A VONË, SERBIA DUHET TA NJEH KOSOVËN

0
37

Anëtari i Komitetit të Politikës së Jashtme të Parlamentit Evropian, Gjergj Seflin, ka theksuar se Serbia herët a vonë do të duhet ta njeh Kosovën.

Ai ka potencuar se sipas kritereve të Kopenhagës, shtetet që duan të pranohen në BE do të duhet të kenë marrëdhënie të mira me fqinjët, kritere këto , sipas Seflin, nënkuptojnë që Serbia duhet ta njeh Kosovën shtet të pavarur dhe sovran edhe pse kjo është një çështje e dhimbshme për Serbinë.kohaislame