Hasib Hussein, muslimani i parë kapiten i policisë në Boston

0
50

Departamenti i Policisë në Boston ka përuruar muslimanin e parë kapiten të policisë. Në detyrën e tij të re, Hasib Hussein, dëshiron që oficerët e tij të shërbejnë si ambasadorë të Departamentit duke shkuar në shkolla dhe lexojnë pranë fëmijëve.

Si polic i Bostonit, Kapiteni Hasib Hussein, një ish-mësues shkence dhe një besimtar i fortë, merr udhëheqjen e policisë në Mattapan, si kapiten i parë musliman në departamentin e policisë, ai planifikon që oficerët e tij në ecin këmbë jo vetëm rrugë, por edhe në korridoret e shkollës.

Përurimi i Husseinit e bën atë muslimanin në nivelin më të lartë në departamentin e policisë dhe një nga tre kapitenët e pakicave.

“Përurimi për kapitenin Hasib Hussein shkon direkt në përkushtimin tim për ta bërë departamentin e policisë më shumë refleksivë në komunitetin ku ne shërbejmë,” tha komisioneri i policisë ,William Evans, në një deklaratë.

“Kjo është një ditë historike dhe një nder për mua që të promovojë kapitenin e parë musliman zezak në stafit tim të komandës.”

Si kapiten i parë musliman i departamentit, tha ai, ai mendon se ai mund të frymëzojë muslimanët e rinj për t’u bashkuar me forcat policore dhe do të shërbejnë si ambasadorë për një besim që shpesh është parë negativisht.

“Unë mund të bëhem një zë që denoncon dhunën, dhe njerëzit duhet të dinë se 1.6 miliard muslimanë në botë janë si ata,” tha Kapiteni, Hasib Hussein.
”Unë shpresoj që të bëhem zëri që flet e dëgjohet lartë.”

Burimi: Islamicvoice
Përktheu: Mexhid Yvejsi

(Islampress)