Harroni kondicionerin: Këto lule freskojnë banesën plotësisht dhe në mënyrë natyrale (Foto)

0
203

Këto lule janë zgjedhje e përsosur që plotësisht në mënyrë natyrale të freskoni banesën tuaj dhe të eliminoni helmet nga ajri.

Falë këtyre luleve do të përdorni kondicionerin dukshëm më pak, do të zvogëloni llogarinë e pagesës së energjisë elektrike dhe do të jetoni në një ambient dukshëm më të shëndetshëm.

1. Druri i palmës Areka

Jo që kjo lule eliminon helmet dhe dyoksid karbonin, por njëkohësisht ka rol shumë të madh në rritjen e lagështisë së ajrit në banesë.

2. Aloe vera

Kjo lule është e njohur për cilësitë e saj mjekuese, mirëpo gjithashtu mund të mbajë temperaturë të ulët të ajrit dhe kështu të mbrojë shtëpinë nga ngrohja e tepërt. Aloe vera gjithashtu nga ajri eliminon formaldehidet dhe benzenin – fjala është për produktet sekondare të cilat arrijnë në ajër kur i përdorim mjetet kimike për pastrimin e shtëpisë.

3. Fikusi

Kjo lule atraktive eliminon materie të shumta të dëmshme nga ajri dhe mund ta bëjë shtëpinë më të freskët kur jashtë përcollën dielli, transmeton Telegrafi.

4. Druri gjarpër

Në popull i njohur si “gjuhë e vjehrrës”, druri gjarpër është zgjedhje e përsosur për dhomën e gjumit, sepse nuk shpenzon oksigjen, aq më parë në mbrëmje – sikur lulet e tjera. Pikërisht, kjo lule liron oksigjen dhe mban dhomën e gjumit të freskët dhe të ftohtë.

5. Fieri i Bostonit

Kjo lule nuk përdoret vetëm për arsye dekorative, por posedon edhe cilësi të caktuara shëndetësore. Më së shpeshti përdoret si pastrues natyral i ajrit, mirëpo gjithashtu edhe e freskon hapësirën në të cilën e vendosim. /Telegrafi/