Futboll në ditë feste: si e përgjakën serbët Kurban Bajramin e vitit ’93 në Sarajevë

0
152

Lufta e tmerrshme e Bosnjes ka ta regjistruar dhe një ngjarje të rëndë të ndodhur ditën e Kurban Bajramit. Fjala është për 6 majin e vitit 1993, kur Sarajeva kishte marrë statusin si “zonë e sigurt” nga Kombet e Bashkuara.

Atë ditë, në një prej lagjeve të qytetit u organizua një turne futbolli i quajtur “Bajram”, dhe mendohet se ky ka qenë shkaku i bombardimit serb, inati i një organizimi të tillë në kulmin e luftës.

Thuhet se dita filloi me shumë qetësi, ku banorët e Dobrinjës, aty ku u lëshuan predhat, bënë një shesh lojrash të improvizuar.

Dy sosh që ranë në pak sekonda, shkaktuan një kasapahnë me 14 të vrarë dhe 112 të plagosur. Shumë prej të rinjve që luanin, lanë jetën me top nëpër këmbë. /tesheshi.com/