Foto e rrallë – 300.000 Shqiptarë duke falur namazin e xhumasë bashkë me Sulltan Reshadin, i pranishëm ishte dhe Isa Boletini

0
5651

Nje foto e rralle..300 000 Shqipetare duke falur namazin e xhumase bashke me Sulltan Reshadin, i pranishem ishte dhe Isa Boletini..

Siç thojne dhe historianet perendimor, Shqipetaret kane qene populli
me besnik ndaj Osmaneve, populli qe u nda i fundit prej tyre dhe kjo per shkakun jo se kishin deshire por se nuk pati rruge tjeter, sepse perandori Osmane po shkaterrohej dhe Shqipetaret duhej te krijonin shtetin e tyre
per tu mbrojtur prej armiqeve. Por fatkeqesish me pas Europa na copetoi

Namazi i xhumase eshte falur ne vendin ku ka rene deshmor, Sulltani Murati gjate luftes se Kosoves ne vitin 1389. Ai eshte i vetmi sulltan qe ka vdekur gjate nje lufte, dhe kjo ne luften ku Osmanet bashke me Shqipetaret perzuan prej tokave Shqipetare Serbet dhe sollen liri dhe paqe ne trojet Shqipetare..