Fjalët që familja mbretërore nuk i përdor kurrë në asnjë vend

0
117

Të jetosh si një familje mbretërore nuk është e thjeshtë. Mbi të gjitha të adaptosh një fjalor specifik me një kod sekret. Këto janë 8 fjalët që duhet t’i shmangni:

1.Tualet

Kur është koha për të shkuar, Dukesha nuk mund të përdor fjalët “tualet”, “banjo” apo edhe “zonjat”, por “nevojtore”.

2.Ndjesë

Nëse Princi William i shpëton ajo që thatë, ai do t’ju pyes me një “Çfarë?”. Fjalë të tilla si “më vjen keq” dhe “ndjesë” nuk përdoren në mesin e klasës së lartë, pa marrë parasysh sa të sjellshëm janë.

3.Divan

Mbretëresha Elizabeth mund të kalojë një ditë të qetë në “divan”, por nuk mund ta përdor këtë fjalë.

4.Dhoma e ndjenjës

Buckingham Palace pëlqen t’i quajë si “dhomat e uljes”.

5.’Ba’. ‘ma’

Shumica e fëmijëve i thërrasin prindërit e tyre me fjalët “ba” dhe “ma”. Por në rastin e Princit Charles nuk mund t’i referohet Mbretëreshës si “mami”.

6.Parfum

Diana, Princesha e Wales, pëlqente që të mbante një “aromë” të veçantë (Quelques Fleurs), por nuk e përdorte fjalën “parfum”.

7.Oborr

Nëse Princ George dhe Princeshë Charlotte duan që të dalin jashtë, prindërit e tyre do t’u referohen “verandë”, jo “oborr”.

8.Shik

Nëse duke mësuar të gjitha këto hollësi ju bën të ndiheni “i shtresës së lartë”, ndaloni këtu. Fjala e duhur që duhet të përdorni është “i/e zgjuar”. Fjala “shik” mund të përdoret vetëm me ironi, për të treguar se është një fjalë e ulët.