Femra e parë albitre në Britani është një muslimane me shami.

0
192

Jawahir Robie, e njohur ndryshe edhe me pseudonimin JJ, është femra e e parë albitër në Britani. ëndrra e saj është që të albitrojë në kupën e botës një ditë.

Britain's first female Muslim referee..

This is Britain's first female Muslim referee… and she wants to ref the World Cup one day!Jawahir Roble, known as JJ, is a Somalian refugee and the only FA-qualified official to wear a hijab

Posted by Islam is the religion of peace and safety on Monday, May 28, 2018

Personi që e mbikqyr punën e saj thotë që ajo e dashuron punën që bën dhe e bën atë me një pasion të madh, fakti që ajo mban një hijab nuk bën asnjë diference se cfarë vendimesh do të marrë.

kolegët janë të kënaqur me të dhe thonë që ajo po thyen barriera dhe steriotipe duke qënë se është një albitre femër dhe mbi të gjitha mban shami. “ajo po tregon se mund ta bëjë punën e saj shumë mirë pavarsisht fesë së saj apo rracës”

Jawahir është një refugjate nga Somalia, ajo tregon që familja e saj u largua nga lufta dhe u zhvendosën në Britani për një jetë më të mirë. Ajo jeton aty që nga viti 2004, “kur erdhëm unë isha vetëm një fëmijë dhe si e tillë nuk kisha kisha shumë shqetësime apo prokupime e vetmja gjë që më interesonte ishte të luaja futboll. Fillimisht ajo e ka filluar punën si vullnetare në klubin lokal dhe sot ka ecur shume përpara./KohaIslame.com