Familja Beqiri me 3 Jetima bëhet me shtepi të re (FOTO+VIDEO)

0
262

Në lagjën “ Bajram Curri” në Prizren, bëhet me shtëpi edhe një familje skamnore katër anëtarëshe, falë një ndihme prej mbi 30 mijë euro nga një bashkatdhetar që jeton në Gjermani, i cili ka dashur të mbetet anonim.

29f08609fbc6a7f5de4a510c25a790a1bdb5d3bb00d00bfdf8402f6cf20e35ec

Iniciativa për ndërtimin e këtij objekti banimi për familjen Beqiri që jetonte në fshatin Xërxe të Dragashit, kishte rrjedhur nga drejtuesit e Radio “ Pendimi”. Hevzi Hasani, drejtues i kësaj radioje në Prizren, tha se pas vizitës që i bëmë kësaj familje (një nëne dhe 3 fëmijëve të saj), jemi ndier shumë të shqetësuar për gjendjen e rëndë pa kurrfarë kushte elementare banimi, dhe menjëherë këmi publikuar shpallje për t’i dal në ndihmë.

ef0d9f9ef0ba6b8c77b68e4c9a7754755a0638f59ce2b05db1a354dde3fcca83

Më pas , vijo ai, jemi kontaktuar nga donatori vullnetmirë i cili ka premtuar që të gjitha shpenzimet për ndërtimin e shtëpisë t’i bart ai, dhe tani ndjehemi të gëzuar që po i mundësohet këtyre jetimëve një jetë më e dinjitetshme, theksoi Hevzi Hasani.

d62ce9d6fdf0203477e1b6ca3a8d4b748a79a6abea80c74ef769ca8e3719966d

Pjesë e dorëzimit të çelësave të shtëpisë së re të kësaj familje, ishte edhe imami, Fadil Musliu, i cili me këtë rast, tha se tha se kjo është një vepër dinjitoze dhe shumë e madhe. Nuk ka fjalë dhe punë më e madhe se sa ti ndihmohet njeriut dhe njëri-tjetrit, sepse sipas parimit islam, një person që e gëzon një vëlla të tij apo besimtarë në këtë Botë, Krijuesi do t’a gëzojë atë në Botën tjetër.

c16a59f9de218a705e98dd86c2d0d0fdcdad742ccbff32dd07fb4a7f8209f12e

Ndërkaq, Fadile Beqiri, nënë e tre jetimëve, pasi që bashkëshorti i saj kishte ndërruar jetë pas një sëmundje të rëndë kohë më parë, nuk gjente dot fjalën për të falënderuar ata që ndihmuan familjen e saj për të pasur kulm mbi kokë. Kostoja e ndërtimit të kësaj shtëpie për këtë familje nevojtare ka qenë 30 mijë euro me të gjitha pajisjet dhe orenditë e nevojshme shtëpiake. Personi që e ka gëzuar familjen Beqiri me këtë shtëpi të re, është një bashkëatdhetar nga Prizreni që jeton në Gjermani, i cili edhe në të kaluarën nuk ka hezituar për të shtrirë dorën e ndihmës për shumë familje të tjera jo vetëm në komunën e Prizrenit.

32bd348f530bb9249251ad47fee31e88c714e1bc21d78054683823cbad7a09a2

LINKU PER VIDEO