Faktohet shkencërisht, celularët s’shkaktojnë kancer

0
51

S’ka asnjë lidhje mes përdorimit (abuzimit) të celularit dhe shkaktimit të kancerit. Lajmi është fryt i një studimi të kryer sëfundmi nga “British Health Protection Agency” sipas së cilës, pas disa eksperimenteve të kujdesshme, nuk janë konstatuar prova bindëse se frekuencat e transmetuara nga celularët mund të dëmtojnë qelizat njerëzore duke u provokuar lindjen e sëmundjes së kancerit, shkruan Portali Albeu.com.

E njëjta gjë është konstatuar edhe me rrezet e sobave me mikrovalë, për të cilat është faktuar se nuk shkaktojnë dëme në tru apo në sistemin e riprodhimit.