Fakti: ç’kërkon emri i Skënderbeut te armët e terroristit ndaj dy xhamive në Zelandën e Re?

0
336

Në një prej armëve të terroristit australian Brenton Tarant, i cili vrau afro 50 muslimanë në dy xhami në Zelandën e Re, gjendet dhe emri i heroit tonë kombëtar – Skënderbeut.

Siç është parë e provuar tashmë tashmë, armët e municionet e tij kishin shumë mbishkrime, simbole e emra individësh, mes tyre dhe prej atyre serbë.

Por kjo që mes tyre të qe dhe Skënderbeu, është akoma dhe më e rëndë. Përse? Sepse ekziston një linjë mendimi historiografik, jo legal apo publik, se paralel me luftën ndaj osmanëve, Skënderbeu luftoi edhe muslimanët, bashkëkombas të tij. Ndryshe nuk ka si shpjegohet prania e emrit të tij në një prej armëve. /tesheshi.com/