Ergys Mërtiri: Në Shqipëri vetëm Krisht nuk ka për Krishtlindje

0
144

Ergys Mërtiri ka një tjetër mendim përsa i përket festimit të Krishtlindjeve në Shqipëri dhe festave në përgjithësi. “Ne jetojmë në një shoqëri të dhënë pas parave. Në Shqipëri vetëm Krisht nuk ka në Krishtlindje. Një shoqëri që turret pas mishit, pas bakllvasë etj. Natyra sociale e Krishtlindjeve është të promovjë vlerat sociale të shoqërisë”

Ergysi është një figurë që njihet për mendimet e thella për shumë çështje. Ai është një ndër analistët më të mirë, që ka treva shqiptare. Po ashtu është njohës i mirë i çështjeve të laicitetit.