E papritur: Ja kush bëhet përkrahëse e grave me shami nShqipëri!

0
442

Diana Çuli, deklarohet në krah të grave të mbuluara, kundër diskriminimit të tyre në hapsirat publike.

Blogerja e njohur e cila verën që kaloi shprehet me shumë dyshime dhe skepticizëm për mbulesën e muslimaneve të vendit tonë, duke shrepehur merakun për ato vetë, por edhe idetë se mbulimi i tyre nga ana e burrave i ngjante sadizmit, dhunës psiqike e fizike.

Duket se shkrimtarja, në kontakt nga afër me këto zonja, duke i njohur realitetet dhe bindjet e tyre, mënyrën e jetesës dhe këndvështrimin e tyre ndaj botës, sfidat dhe qendrimet që ju duhet të përballin, ka reflektuar dhe ka vendosur të deklaroj publikisht qendrimin e saj.

Nën moton ISTAND4HIJAB, zonja Çuli i është bashkuar nismës së këtyre zonjave për të drejta të barabarta specifikisht ne fushën e edukimit, si dhe kundër etiketimit të këtyre zonjave me ekstremizmin e dhunshëm.

Të ulim muret, shprehet ajo; dhe duket se zonja Çuli ka marrë përsipër një nismë më vete, e cila do të ngreje një valë të re diskutimesh dhe debatesh publike.