E fyeu gruan në Whatsapp, e dëbojnë nga Emiratet

0
129

Ligjet për Cyber krimet nuk janë hajgare në Emiratet e Bashkuara Arabe, ajo çfarë i ndodhi këtij njeriu është provë e kësaj.

Një burrë rreth të 50-tave – identiteti i të cilit nuk është i njohur është dëbuar nga UAE pasi i kishte dërguar gruas së tij mesazhe ofenduese përmes platformës së mesazheve.

Sipas Gulf News, gjykata kryesore fillimisht urdhëroi një gjobë prej 5,000 gjobë për veprën penale, e cila u refuzua nga prokuroria publike.

Deri te mesazhet ofenduese kishin ardhur pas një zënke familjare. Sipas ligjit të UAE-së për cyber krimet, individët mund të dënohen nëse thonë fjalë “jo respektuese” për Islamin, moralet dhe sjellet e mira./KohaIslame.com./