Dy ministra të qeverisë nën hetim: Ja pse dyshohen

0
62

Dy ministra të kabinetit të Edi Ramës janë nën hetim nga Inspektorati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurisë.

Sipas gazetës Sot, ministrat Ilir Beqja dhe Arben Ahmetaj nuk kanë deklaruar transaksionet e tyre pranë ILDKP.

Kjo gazetë shkruan se bëhet fjalë për dy donacione të tyre gjatë fushatës elektorale të vitit 2013.

Ilir Beqja ka dhuruar 1 milionë lekë, kurse Arben Ahmetaj ka dhuruar 875 mijë lekë.

Gazeta shkruan se ata dyshohen edhe për transaksione të tjera.

Sipas saj, kryeministri Edi Rama ka bllokuar hetimet e mëtejshme për këto shkelje.

Megjithatë prokuroria mund të nisë një hetim nga çasti në çast për ta, edhe pse ministrat thonë se është një pakujdesi.