Dy gra me mbulesë zgjidhen deputete, ja nga sa vota morën

0
660

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve sot ka shpallur rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të 6 tetorit të cilat nxorrën fituese Lëvizjen Vetëvendosje.

Në këto zgjedhje kandidate për deputete kanë qenë edhe Labinotë Demi-Murtezi nga LVV dhe Besa Ismaili-Ahmeti nga PDK të dyja me mbulesë.

Labinotë Demi-Murtezi ka arritur të marrë 13 mijë e 595 vota ndërsa Besa Ismaili-Ahmeti 7 mijë e 887 vota.

Lëvizja Vetëvendosje ka dalur e para e pasuar nga LDK-ja, në vendin e tretë është radhitur PDK-ja dhe në të kartërtin koalicioni AAK-PSD.

Koalicioni Nisma-AKR-PD nuk ka arritur të kalojë pragun zgjedhor prej 5%. Por deri më tani kandidatët që kanë pasur një background fetar Islam kanë marrë vota të mjaftueshëm. Deri më tani janë mbi 15 deputet që praktikantë të rregulltë të riteve fetare Islame. Ndërsa islamofobët kanë pësuar debakël.