Dokumentar mbi Hafiz Ali Ulqinaku

0
89

Hafiz Ali Ulqinaku është një figurë e shquar fetare – atdhetare, që i përket periudhës së Rilindjes sonë kombëtare, dhe që nderohet në të gjitha trojet shqiptare. Ai ishte ndër të parët tek shqiptarët që ka shkruar, përkthyer dhe botuar vepra fetare, letrare dhe edukuese.

Hafiz Ali Ulqinaku si një ndër figurat më të shquara të kombit tonë, do të kujtohet e vlerësohet brez pas brezi, si klerik, patriot, si luftëtar që mbrojti me armë në dorë trojet shqiptare, si mësues i palodhur dhe shkencëtar i shquar, si edukator i talentuar i masave popullore, që diti të fusë në shpirtin e tyre tolerancën në mes të besimeve të ndryshme fetare dhe të ruajë e të forcojë unitetin e popullit në kohë të vështira.

Për më shumë rreth jetës dhe veprës së tij, ju ftojmë të ndiqni këtë dokumentar të shkurtër!