Disa këshilla të rëndësishme të Xhakson Braun drejtuar birit të tij:

0
65
 • Distancohu nga pirja e duhanit.
 • Tregohu i kujdesshëm në përzgjedhjen e bashkëshortes tënde, sepse ajo është përgjegjëse ndaj 90% të lumturisë dhe pikëllimit tënd.
 • Mos blij gjëra të lira.
 • Mos e humb kohën tënde duke i’u kthyer përgjigje atyre që të kritikojnë.
 • Mos ki besim tek çdo politikan.
 • Mos e lë punën tënde përpara se të sigurosh një tjetër.
 • Kur e merr makinën e shokut për një hall, pasi t’ia kthesh, mbushe sarbatorin e saj me naftë apo benzinë.
 • Mos e lër telefonin tënd të të ndërpresë momentet e bukura të jetës tënde.
 • Mos i’a paguaj askujt hakun e punës përpara sesa ai ta kryej atë.
 • Mos i diskuto çështjet e tua materiale me atë person që posedon pasuri më shumë ose më pak se ty.
 • Mos pyet bashkëbiseduesin tënd rreth vlerës së rrogës mujore.
 • Kur të gjesh një vend pune të përshtatshëm për ambicjet dhe ëndërrat e tua, pranoje atë, sido që të jetë rroga.
 • Mos i beso memories tënde! Çdo gjë shënoje në letër.
 • Qortimi dhe ndëshkimi i fëmijëve të tu të jetë në bazë të madhësisë së gabimit të tyre.
 • Mos i jep para borxh askujt, vetëm se dikujt që ti i beson se ai do të t’i kthejë ato pa i’a kërkuar që të t’i kthejë.
 • Të gjithë e duan lavdërimin, prandaj, mos ia kurse atë askujt.
 • Ki parasysh se çmimi i përshtatshëm nuk është ai që është shkruar mbi mall, por ai që është i përshtatshëm për buxhetin tënd.
 • Mos u trego neglizhent ndaj çdo sjellje e fëmijëve të tu, sepse ata janë nën përgjegjësinë tënde.
 • Përhape dijen tënde dhe të të tjerëve rreth teje, sepse kjo është rruga e vetme e përjetësisë.
 • Mos i nxirr të dhënat e tua personale, financiare, vetëm nëse kjo gjë është e domosdoshme.
 • Kur të dëgjosh lëvdata për shokun tënd, njoftoje atë për to.
 • Mos e vono gjumin, nëse je i kujdesshëm ndaj ditës tënde.
 • Që ta vësh në pozitë dikë që të ka bërë keq, sillu mirë me fëmijët e tij.
 • Martohu me atë person që është në nivelin tënd ekonomik dhe shoqëror.
 • Nëse merr diçka prej dikujt, më shumë se dy herë, blije atë.
 • Çdo ditë, bëj ecje nga gjysmë orë në ditë.
 • Ler gjurmë të mira kudo që të jesh.
 • Sillu natyrshëm larg fallcitetit.
 • Mos u largo nga dhoma kur dikush më i madh se ty hynë në dhomë.