Dalai Lama: Për t’i dhënë fund terrorizmit, duhet të ndjekim rrugën e Muhamedit a.s.

0
332

Udhëheqësi shpirtëror tibetian Dalai Lama i cili është gjithashtu i lauruar për çmimin Nobel e ka quajtur Kuranin si një libër të shenjtë që është një dhuratë tepër e çmuar e Perëndisë dhënë njerëzve për udhëzim dhe mirëqenien e të gjithë njerëzimit.

Sipas Karnataka Muslimit, udhëheqësi ka shprehur pikëpamjet e tij në takimin e madh global të budistëve në Mysore. Udhëheqësi shpirtëror gjithashtu lavdëroi shërbimet e mëdha të Profetit Muhamed (as) për njerëzimin. Ai tha se ” Jeta e profetit Muhamed(as) është shembulli më i mirë për gjithë njerëzimin.”

“Ne duhet të ndjekim rrugën e treguar nga Profeti Muhamed (as), në mënyrë që të krijojmë paqen globale dhe për t’i dhënë fund terrorizmit dhe tiranisë në botë. Mesazhii tij për paqe, dashuri, drejtësi dhe tolerancë fetare do të jetë gjithmonë një dritë udhëheqëse për të gjithë njerëzimin “, shtoi ai.

Udhëheqësi shpirtëror merr një kopje në gjuhës angleze të Kur’anit të përkthyer nga Presidenti Qarkut CMA Mushtaq Ahmed. Dalai Lama mori atë me shumë nderim.