Daçiq: Myslimanët duhet ta kuptojnë se Bosnja është shtet i barabartë për të gjithë

0
79

Ministri i jashtëm serb, Ivica Daçiq, i është kundërpërgjigjur kryetarit të Këshillit të Ministrave në Bosnjë e Hercegovivë, Denis Zvizdiq, i cili akuzoi Daçiqin se ka thënë ‘që myslimanët nuk duhet të jenë pjesë e Bosnjës’.

Daçiq thotë se ai ka thënë të kundërtën ‘që myslimanët duhet ta kuptojnë se Bosnja është vend i të gjithëve’.

‘Deklarata ime nuk ka të bëjë me qëndrim shov inist. Deklarata të tilla ka bërë Alija Izetbegoviqi me studentin e tij Denis Zvizdiqin”, thotë Daçiq, shkruajnë mediat serbe.

Daçiqi ka thënë se ai ‘ia rikujton Zvizdiqit se në Bosnjë, janë 44.3 për qind serbë, 30.7 për qind myslimanë dhe 23.9 për qind kroatë”.