Çikago: Nxënëset në luftë kundër Islamofobisë

0
53

Shkolla e mesme Vernon Hills kundërshton islamfobinë dhe racizmin me iniciativën “Ec një milje me hixhabin e saj”.

Dhjetëra nxënëse jo muslimane kanë veshur shaminë tradicionale islame për të kuptuar më mirë jetën dhe fenë e muslimanëve.

“Mendoj se është e vështirë të jesh musliman në shkollën dhe bashkësinë tonë”, tha drejtori i Shkollës Jon Guillaume për gazetën Daily Herald, duke lavdëruar iniciativë e nxënëseve.

(Islampress)